Vinterjakt 2014

Pippi den nye Tiurjegerns hunden min, er rå hun også, for å si det mildt :-)

Lady og Frøya er jaggu god på skogen de også

Hadde flere meget gode sjanser på vanskelig desemberfugl, synd jeg bommet så mye.

Igjen en bra dag på skogen med Enya

Enya er skogens konge :-)

Andre slet med vanskelig fugl, Enya fikk de til å trykke hun :-)

Enya med en breton på jakt i skogen

Jeg fikk to tiurer a gitt, på en ettermiddagstur :-)

Enya en råtass

Enya er en meget god jakthund, hun får orrhaner, tiur og rypestegger til å trykke noe sinnsykt godt, tross sin unge alder. Hun er veldig presis, har en meget djerv reis. Komplett rolig i oppflukt og skudd, apporterer som en gud.

En hund som jeg virkelig ser fram til å jakte mer med, en meget lettlært og trivelig hund.

Enya har gjort det bra i 2009, både på prøver og jakt. 7*1AK apportprøver, 1AK på skogsfuglprøve(prøvens beste hund), 1VK på NM skog kval og premie på lavland. Sein skogsfuglprøve i Nannestad, med 2AK, der hadde hun fått 1AK, hvis hun hadde fått vist reis, men fuglen gikk når vi kom opp, og det ble bare premiert 3 av de 45 hundene som var med. Også fikk hun 2AK på Oggevatn, hun gikk helt sinnsykt bra på søndag, men kom dessverre ikke i fugl. Hun gikk til 1 premie på 7 av startene på skogsfuglprøvene. Hun er også kåret til årets hund i NVK Hedmark og nr 2 i årets skogsfuglhund i hele Norge. Samme år som hun har fått 8 valper, det må sies å være en bragd.
Også har jeg skutt over 30 fugl på de først 14 dagene for hun. Bildet er fra de 2 første dagene. Har jakta bare på skogsfugl etter dette.

Jakt er livet

En liten tiurkylling gitt.